Ако си мислите, че само у нас се гаврят с възрастните хора, които не могат сами да се защитят, защото имат деменция или защото са инвалиди, лъжете се. Оказа се, че подобен случай има и във високо развитата европейска държава Германия. С тази разлика, че там шефът на пансиона за възрастни е "хванал" изрода, гаврещ се с жени инвалиди...

Санитар призна в съда, че е изнасилвал жени в пансион за възрастни хора и инвалиди и го е заснел с мобилния си телефон. Процесът срещу 59-годишния мъж започна на 23 януари, в съда на Хановер, Долна Саксония.

„Бях стресиран по време на работа, чувствах се зле“, заяви подсъдимият в оправдателната си реч. След като се разделил с приятелката си, той живеел сам.

Сега мъжът е обвинен в сексуален тормоз и изнасилване на хора, които не са в състояние да се съпротивляват. Според присъдата мъжът е извършил престъпления между октомври 2011 г. и март 2018 г. Три жени, станали жертва на медицинския санитар, не са можели нито да се защитят, нито да съобщят за гаврите на някого.

Работодателят на мъжа в пансиона е завел дело срещу него, след като на телефона на обвиняемия е намерил видеоклипове от престъпленията.

Превод: Glas.bg