Полицията и прокуратурата в Търговище разкриха убийството на 42-годишен мъж от града, който беше обявен за национално издирване.

Откритият след издирване мъж от Търговище е бил застрелян в главата

Тялото на Хайредин Себайдинов Рамизов беше открито на 11 януари. След разследване е установено, че той е прострелян в землището на града от 44-годишен свой приятел, който е задържан.

Стрелецът и жертвата са познати на полицията, многократно са осъждани. Мотивите и причините за престъплението все още не са изяснени.

Жертвата е простреляна в тила с дългоцевно оръжие. Според обясненията на задържания двамата с жертвата прострелвали оръжие в открита местност, като до смъртта на 42-годишния мъж се стигнало инцидентно. Дали това е така, разследването тепърва ще установява.

Шефът на ГДНП с нови разкрития за убийството в Търговище

„Напуснал е местопроизшествието, изхвърлил е оръжието, изхвърлил е част от облеклото си, сменил е гумите на колата“, обяви Васил Ангелов, зам.-окръжният прокурор на Търговище.

„Бяха много оскъдни първоначалните данни, също така някои навици на жертвата отговаряха на някои моменти на изчезването му. Действията на извършителя по прикриване на неговото деяние доста ни затрудниха“, уточни ст. комисар Светлин Петев, директор на полицията в Търговище.