Таксиметровият шофьор Атанас Хилиджийски, блъснал възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив, преди десет дни, е избягал в Сърбия, съобщава TrafficNews.  Припомняме, че както медията ни съобщи след инцидента Районият съд в Пловдив го освободи срещу символична гаранция , въпреки че мъжа помете пешеходката и без дори да спре избяга от мястото на инцидента.  

Днес стана ясно, че държавното обвинение е протестирало пускането на шофьора, като е предстояло делото да се гледа пред Окръжния съд утре.  За да избегне правосъдието, мъжът е напуснал пределите на България, а въпреки странното решение на магистратите, прокуратурата е взела шофьорската книжка на Хилиджийски.

ВИДЕО показа момента, в който такси помете пловдивчанка и продължи

Катастрогата стана на 18 февруари в центъра на Пловдив, а пострадалата 60-годишна жена преминавала на пешеходна пътека. Според разследващи шофьорът не е намалил скоростта преди удара. След това пострадалата е била откарана в болница, където се разбира, че е със счупен таз и фрактура на ръката. 

Видеото, което TrafficNews притежава, показва как таксито минава през пешеходната пътека без изобщо да намали скоростта, с която се движи, предницата изстрелва пресичащата жена във въздуха, а след това тя пада на земята. Жълтата кола, продължава движението си със същата скорост и изчезва.В последствие, след като водачът на автомобила е установен, справката показва, че 36-годишният Атанас е осъждан, а настоящето деяние е извършено в рамките на изпитателния срок на дадената му присъда за кражба. 

Часове по-късно шофьорът идва в болницата, за да разбере състоянието на пострадалата и там е задържан.