Разследването за смъртта на 18-те мигранти край село Локорско, е приключило. До дни прокуратурата ще предяви обвинения на всички участници в схемата за нелегален трафик на хора. Данните до момента показват, че преди да изоставят камиона край Локорско, шофьорът и неговият спътник са спрели на магистрала "Тракия". Получили обаждане, че мигрантите започват да се задушават. Тайниците, в които са били настанени над 30 души, на практика били две затворени кутии в каросерията.

На 17 февруари тази година камион с мигранти беше открит край село Локорско. В камиона е имало около 40 души, 18 от тях са се задушили в тайник, направен специално, за да ги скрие.

Оцелелите от камиона с мигранти край Локорско: Минахме през 4 проверки


„Лицата, които са вътре, нямали никаква възможност да напуснат това пространство. Недостатъкът в този случай е, че не е осигурено нормално циркулиране на въздух, за да могат те да дишат”, каза говорителят на НСлС Мариан Маринов, цитиран от "Нова".

По думите му оцелелите не могат да дадат достатъчно данни за организацията и причините защо толкова много хора са били натъпкани в това тясно пространство.