20-годишният Християн Кочев, наборът му Пламен Тингаров и Кристиан Панайотов, които отвлякоха и се гавреха с 16-годишно момче в Пловдив, получиха своето наказание.

Според обвинителния акт трите момчета са се гаврили жестоко с мишената си. Те снимали по-малкото момче с телефоните си, а клипчетата изпращали на приятели и познати. Накарали 16-годишния дори да пие вода от локва, както и други унизяващи действия. Кочев му казал, че от понеделник трябва да започне да му плаща исканата сума от 1 000 лева, за да не покаже снимките и да не ги качи в интернет. Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.

Кочев е предаден на съд и за това, че е изнудвал жертвата, пискал му е 1000 лева, за да не разгласява позорящи обстоятелства, както и че е заплашил със смърт 16-годишния, съобщи trafficnews

Припомняме, че те го качили насила в автомобила на Пламен Тингаров и го отвели в района на Гребната база. Там единият го заплашил с нож и го принудил да се съблече гол. След това му нарязали дрехите на парчета и ги хвърлили. 

Следващата серия от гаврата била да направят фотосесия на голото момче. Заплашили го, че ако не им плаща по 1000 лева всеки месец, ще пуснат снимките му във фейсбук и инстаграм. Освен това похитителите го ритали в слабините, а след това го накарали да пълзи в краката им и да чисти обувките им.

Отвлякоха 16-годишен в Пловдив! После го снимаха гол...

Момчетата са бивши възпитаници на спортното училище „Васил Левски” в Пловдив. Тренирали борба. Кочев е с криминална проява за шофиране след употреба на наркотици през пролетта на миналата година. Останалите момчета за пръв път се сблъскват с органите на реда.

Отвличането има и предистория. На 11 май 16-годишният и Кочев се срещнали случайно. Пострадалият бил с приятелката си. Християн се приближил към тях, като момичето било помолено да се отдалечи. След това Кочев започнал да нанася удари с отворени длани и юмруци по главата и тялото на пострадалия. Заплашил го с нож и пистолет и поискал мобилния му телефон. Пострадалият му го дал. Кочев проверил съдържанието и като забелязал наблизо преминаващи хора прекратил агресията си и се отдалечил.

По време на разпоредителното заседание по случая на 1 февруари, защитата на Кочев,Тингаров и Панайотов поискаха делото да се гледа при закрити врата. Тогава те отказаха да коментират пред медиите дали клиентите им са готови да признаят вина.

Днес обаче наш репортер научи, че Кочев,Тингаров и Панайотов са пожелали да сключат споразумение с прокуратурата, признавайки вина по повдигнатите им обвинения.

След заседание в Окръжен съд Християн Кочев и Кристиан Панайотов са наказани с ефективни присъди. Те ще изтърпят съответно ю година и 11 месеца за Кочев и 1 година и 5 месеца за Панаьотов, и двамата при първоначален общ режим.

Панаьотов ще излежи и още 6 месеца затвор, тъй като отвличането и гаврата са станали, докато младежът е изтърпявал друга условна присъда.

Единствено Пламен Тингаров ще изтърпи наказанието си фиктивно. Той получи една година и пет месеца условно, с 4 години изпитателен срок.

Повдигнаха обвинения на тримата, отвлекли и гаврили се с 16-годишен в Пловдив!