Убийците от Капана Цанко Петрунов на 45 години и 43-годишния Кирил Стоянов остават в ареста. Това решение взе Окръжният съд в Пловдив при закрити врати.

Според съда са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка. 
 
"Убийците и жертвата ежедневно са били заедно, пиейки в градинката на Джумаята, където е станало и самото посегателство. Освен че са налице доказателства за авторството на деянието, има опасност Стоянов и Петрунов да се укрият или да извършат ново престъпление. Според справка на МВР, Цанко е осъждан 8 пъти за кражби, грабежи и обсебване. Стоянов, пък е подвеждан под отговорност за причиняване на средна телесна повреда, управление на МПС след употреба на алкохол и за хулиганство. Според характеристичните му данни, той се е славил като скандалджия. Преди по-малко от 2 години Цанко е излязъл от затвора." - каза прокурор Галин Гавраилов.
 
Припомняме, че инцидентът се случи на 7 юли, около 23 часа, зад Джумая джамия, а до трагичния финал се стигна след сбиване.
 
Оказва се, че причината за убийството е скандална случка, ден преди посегателството. Жертвата - Лалко опипал непълнолетно момиче в градинката на Джумаята. Там била компания от тийнейджъри, сред които и момичето. Лалко се приближил и обарал момичето, съобщи trafficnews
 
Постъпил е и сигнал до полицията, но детето отказало да свидетелства. Ден по-късно, Цанко и Кирил решили до го накажат.
 
Двамата мъже, които били мъртвопияни, налагали Лалко над 7 минути. По данни на прокуратурата тестове отчели над 3 промила алкохол в кръвта. 
След побоя, кенезетерапевт е указал помощ на Лалко, констатирайки смъртта. Чувайки това, Кирил се изплашил и се прибрал вкъщи.
 
Според информация, Лалко спал в дома му в продължение на два дни. Убиецът взел якето на жертвата и го изхвърлил в контейнер. Впоследствие, връхната дреха е намерена. Иззети са били и камерите, които ясно показват веханизма на убийството.
 
За мярка домашен арест настоя защитата на Цанко и Кирил. Адвокатката на Стоянов заяви, че клиентът й е болен и се е лекувал в ЦПЗ Раднево и в Плвдив от алкохолна зависимост.
 
В последната си дума, Цанко каза, че няма да се укрие. "Не съм бягал, чаках намясто полицията. Няма да се укрия. Искам домашен арест", каза Петрунов. Безмълвен остана Кирил.

Убийство? 55-годишен мъж издъхна в центъра на Пловдив