Прокуратурата във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за това, че в периода от 04.05.2015г. до 25.01.2016г. в качеството на пълномощник e укрил за дружеството задължителни осигурителни вноски в особено големи размери - 26 574,78 лв.

Той обявил осигурителен доход в по–малък размер от действителния за осигурените лица, не подал декларации образец 1  и потвърдил неистина в декларации.

Обвиняемият е предаден на съд и по обвинение за това, че избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери - 7984,70 лв.

Според обвинението,мъжът решил неправомерно да намали данъчната и осигурителна тежест върху ръководеното от него дружество, като бъде обявяван по-нисък от реалния получаван от работниците доход и като не бъдат декларирани работници или целия им период на работа в изискуемите за това документи.

В хода на разследването са установени 37 засегнати лица, които имали сключени трудови договори с работодателя и били командировани за определен срок на строителни обекти в Германия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.