В началото на мярката на Йохан Стелингверф стана ясно, че обвиняемият не е осъждан, а пред магистратите Йохан уточни, че се занимава с туризъм и сделки с недвижими имоти.

"Ваша чест, оказах пълно съдействие на полицията. При всички направени проверки в дома ми, докато бях под домашен арест, аз отварях вратата. Не съм се укривал и не съм напускал апартамента си. Съдът ми гласува доверие и ме пусна под домашен арест, аз оправдах това доверие. Моля ви за същото" - с тези думи се обърна Стелингверф към магистратите.

Защитата на Стелингверф, не се съгласи с обвиненията на прокуратурата и помоли да бъде отхвърлено искането за задържане под стража. Адвокатите, представляващи обвиняемия, изказаха мнение, че разпитът на пострадалата наподобява еротичен разказ на шестокласничка.

"Преди всичко искам да докажа моята невинност и ще спазвам домашния арест, даказах го през изминалите две седмици. Второто нещо, което искам да кажа, е, че през 7-те дни, в които бях в арест, аз бях тормозен и малтретиран".  

Адвокатите подкрепиха думите на Йохан, като уточниха, че за тормоза в ареста има доказателства. 

След съвещание Софийски Районен съд остави за постоянно Йохан Фредерик - Стелингверф. Според магистратите има достатъчно доказателства за изнасилванато на втората жертва - унгарска гражданска.

Опасността от извършване на друго престъпление се извежда от самия механизъм за извършване на престъпленията. Съществува възможност да примами нова жертва да го посети в апартамента му. 

Мъжът е познат на нидерландските власти от години, като са известни около 10 случая за жени, насилвани от него сексуално.

Съдът иска задържане под стража за Валиумния изнасилвач! Той мълчи СНИМКИ