Двамата мъже, Румен на 25 и Денис на 16 години, срещу които има повдигнато обвинение, че са изнасилили млада жена в Пловдив, остават с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Това реши снощи състав на Пловдивския окръжен

Делото се проведе при закрити врата, без да бъдат допускани медии, заради подробностите от интимен характер и това, че един от обвиняемите е непълнолетен, пише TrafficNews.bg.

Мъжете бяха задържани, за това че на 19 февруари насилили младата жена. Установено е, че тя и двамата мъже се запознали чрез техни приятели. По данни на прокуратурата, в късните часове на 19 февруари, те я заплашили, след което извършили горепосоченото деяние в апартамент в Пловдив. 

Обвинените мъже са били задържани с постановление на наблюдаващия прокурор, като по искане на Районна прокуратура-Пловдив Районният съд е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. След внесено обжалване на по-горна инстанция и потвърждаване на определението, Румен и Денис остават за постоянно зад решетките.