46-годишен мъж е бил арестуван тази сутрин за видеото, в което се вижда как разбива прозореца на бус на улица в Пловдив. Това съобщи районният прокурор Петър Петров.

“Повдигнати са му 3 обвинения - за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, за лека телесна повреда по хулигански подбуди и за увреждане на чуждо движимо имущество. Задържан е за 72 часа, предстои прокурорът да прецени дали да поиска от съда постоянния му арест. Предвиденото наказание за две от обвиненията е до 5 г. лишаване от свобода”, заяви Петров.

Агресивен мъж разби с ръце прозорец на бус в Пловдив, заснеха го на ВИДЕО


Както GlasNews съобщи, инцидентът стана на 23 октомври около 17 ч. на ул. “Академик Петър Динеков”. Мъжът, който управлявал лек автомобил “Киа”, препречил пътя на буса. Излязъл и бързо стигнал до вратата на превозното средство и започнал да блъска с длан по стъклото. В резултат от ударите прозорецът се пръснал и пострадал 21-годишният шофьор Артур Мол. Той е с наранявания по окото и ръката.

Кадри от инцидента бяха разпространени в мрежата. След като успели да заобиколят колата, Мол отишъл в болница и си извадил медицинско.

Нападнатият шофьор в Пловдив е с наранявания по лицето, ще съди агресора

Задържаният днес водач обяснил пред разследващите, че поведението му е било провокирано от маневра на буса, която му се сторила опасна.

“Искам да заявя, че ще бъдем безкомпромисни към всякакви прояви на хулиганство на обществени места, на агресия и насилие”, заяви Петър Петров. Добави, че случаите на саморазправа на пътя в Пловдив са зачестили, и се обяви за нулева толерантност към тях.