Полицаи от СДВР са задържали 28-годишен мъж за нахлуването с маски и пистолети посред нощ в блок в столичния квартал "Овча купел", за което GlasNews информира.

Двама се вмъкнаха във вход в София, единият - с пистолет СНИМКИ

Става дума за мъж, който живее в блока. Той е чупил и стрелял по камерите с въздушен пистолет. Вторият мъж от кадрите е също живеещ в блока, предаде Нова тв. 

Припомняме, въоръжени се вмъкнаха в столичен блок посред нощ. За случая алармира гражданин, който търсеше информация за маскираните неизвестни.

Ситуацията се разигра в жилищна сграда в "Овча купел". В нощта на 13 януари, около 1 часа, двамата се промъкнали в блока. Те хвърляли пиратки вътре и счупили една от охранителните камери.

На записа от устройствата се вижда, че един от тях носи пистолет. Мъжете опитали да влязат в мазето.

Прокуратура се самосезира за въоръжените мъже в столичен вход

В нощта срещу събота двамата мъже нахлуват в блок в столичния квартал „Овча купел”. Охранителни камери там ги улавят как ги чупят и стрелят по тях. „Чух трясък, но си мислех, че това е стандартната пиратка, която някой е хвърлил, което се случва редовно”, заяви Златин Младенски – живущ в блока пред Нова.

За живеещите в блока е неясно как мъжете са влезли вътре, след като вратата се отваря с чип. „Погледнах камерите и видях реално какво се е случило, че тези две лица влизат малко преди полунощ – удрят едната камера с нещо, което прилича на полицейска палка и по другата стрелят от непосредствено разстояние”, заяви Златин Младенски.

След случая много от хората, които живеят в блока, отказаха да разговарят с нас, тъй като се страхуват. Други от последните етажи пък казват, че това е нещо обичайно.

Броени часове след излъчването на записите столичната полиция разплете случая. По информация от наши източници задържан за вандалщината е мъж, който живее в блока. Предполага се, че той е стрелял с въздушен пистолет, защото не харесвал това, че съседите сложили камери във входа. Установен е и вторият мъж с него.

„Има доста съседи, които във времето са имали проблеми, включително преди една седмица е поредната жалба”, коментира Златин Младенски. Въпреки това експерти по сигурност казват, че през последните месеци се отчита ръст на домовите кражби.