Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж за подпомагане на граждани на Афганистан незаконно да преминават през страната.

38-годишният мъж е обвинен  за това, че на 19.06.2023 г. , в гр. Карлово, обл. Пловдив, в съучастие като извършител с неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали чужденци – 26 граждани на Афганистан, сред които и лице, ненавършило 16-годиша възраст, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, марка „Пежо Боксер“. Престъплението е квалифицирано по чл. 281 ал.2 т. 1, т.4 и т.5 вр. ал. 1 вр. чл.20  ал.2, ал.3 и ал.4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Двама решиха хитро да печелят от проститутки, не им се размина

На 19 юни 2023 г., около 9 ч. сутринта, в гр. Карлово, обл. Пловдив, полицейски патрул спрял за проверка товарен автомобил, марка „Пежо Боксер“, управляван от мъжа. В него се намирали 26 граждани на Афганистан, всички мъже, сред които и момче на 13 г. Те нямали документи за самоличност. Установено е, че обвиняемият е неправоспособен водач, а управлявания от него автомобил бил дерегистриран.

Криминална полиция и СПС арестуваха пловдивчанин с кокаин!

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Пловдив да внесе искане в Районен съд–Карлово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.  

Снимката е илюстративна