Задържаният за екшъна пред КАТ – Пловдив остава в ареста. Мъжът беше арестуван, след като катастрофира пред сградата на „Пътна полиция“ в града, а полицаи го изведоха от колата във видимо неадекватно състояние.

Кадрите от катастрофата и ареста пред сградата на КАТ-Пловдив предизвикаха  голяма обществена реакция. От полицията твърдят, че пробата за наркотици на Александър Паталенски е реагирала на амфетамини. В съдебната зала той отрече да е взимал дрога и заяви, че е приемал лекарства заради биполярното разтройство, което имал.

Още вижте във видеото на GlasNews.bg


По време на съдебното заседание адвокатът на Паталенски заяви, че мъжът е страдал от психично заболяване. По тази причина той твърди, че клиентът му не може да стои в ареста и изиска съдебнопсихиатрична експертиза.

„По време на престоя му в районното управление, се е опитал да се хвърли от сградата и единствено бързата реакция на мой колега е предотвратила по-голямо нещастие.“, заяви пред GlasNews.bg адвокат Ценов.

Наблюдаващият прокурор заяви, че намира за неоснователно искането на защитата на обвиняемия за психиатрична експертиза.

„Очакваме да излезе окончателната експертиза за кръвта, за да се види дали ще претърпят корекция повдигнатите обвинения“, поясни Атанас Илиев - зам.-районен прокурор на Пловдив.
Наложената мярка задържане под стража може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Пловдив.

 

Шофьорът, катастрофирал край КАТ-Пловдив, е компютърен специалист СНИМКИ