По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив е осъден обвиняем на 3 месеца затвор и 10 000 лева глоба за нарушаване на карантина

41-годишният мъж е признат за виновен за това, че на 10.09.2021 г. в с. Христо Даново, обл. Пловдив, е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората -  COVID-19 - предписание за поставяне под карантина на РЗИ-Видин, и е напуснал посоченото място за пребиваване. Престъплението е квалифицирано по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 54, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Карлово е наложил на мъжа наказание от 3 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и глоба от 10 000 лева.

Установено е, че на 6 септември 2021 г. той  се връщал от Германия, като преминал през ГКПП-Видин. Той пътувал с лек автомобил. При влизане в страната служители от РЗИ-Видин му издали предписание за поставяне под карантина за срок от 10 дни. На 10 септември 2021 г. полицейски служители установили, че обвиняемият не спазил карантината, като посетил хранителен магазин в с. Христо Даново.

Обвиняемият е признал вината си. Той е осъждан. Споразумението е одобрено от Районен съд-Карлово.

Определението на съда е окончателно.