Момче на 10 години е катастрофирало с управлявана от него кола по улиците на Шумен. За произшествието съобщи говорителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова. Детето е било с майка си. 

На 17 юли малко след 21 часа бил получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на ул. “Пролет“ в Шумен. Към мястото на произшествието бил насочен полицейски екип. Пътните полицаи установили, че автомобилът се е ударил в стена. Изяснено било, че зад волана на леката кола е било 10-годишно дете.

На собственика на превозното средство бил съставен акт, за това, че е предоставил колата за управление на неправоспособен водач. Майката на момчето също отнесла акт за това, че е допуснала малолетният й син да управлява лек автомобил, както и за това, че след катастрофата не са уведомили контролните органи, а са напуснали местопроизшествието.
Случаят с непълнолетния шофьор излезе покрай старта на кампанията "Безопасно лято", част от ежегодната операция на пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. В рамките на кампанията в Шумен са проверени 258 автомобила. За различни констатирани нарушения са съставени 39 акта, наложени са 139 глоби с фиш. За неизползване на обезопасителни колани са санкционирани 18 водачи, двама са отнели предимство на пътно превозно средство, 23 не са спазвали пътните знаци и маркировката. Установени са 644 нарушения на скоростните режими. По време на проверките засечени шестима неправоспособни водачи, които са управлявали автомобил. Няма хванати да карат след употреба на алкохол или наркотици.