Скорост от 170 км/час вдигнал шофьорът, който тази нощ в опит да избяга от полицейски екип се приземи в изкоп на пътя в Кършияка. Минути след полунощ 62-годишният водач отказал да спре на подаден сигнал от полицията в Труд, последвала гонка до бул. „Дунав”, където автомобилът се преобърнал в изкоп от ремонт по Водния цикъл.

Наложило се полицаи от Трето РУ да отрежат коланите в автомобила, за да извадят шофьора и спътничката му. Двамата нямали сериозни наранявания, прегледани са на място, а след това водачът е задържан за 24 часа, съобщи репортер на GlasNews.bg.

Тестът му с дрегер отчел наличие на 1,38 промила алкохол. Повдигнато му е обвинение за шофиране в нетрезво състояние, като тепърва ще се търсят доказателства за такова за неподчинение на полицейски служител.

За първото обвинение може да получи от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба до 3000 лева, а ако получи и второ обвинение до 3 години затвори и 2000 лева санкция, съобщи гл. инспектор Йордан Милушев, директор на КАТ-Пловдив.

Шофьорът  е с чисто криминално минало и не е дал абсолютно никакво обяснение защо не е спрял за проверка.

Автомобилът вече е преместен от изкопа.

Каскадата в Пловдив станала след гонка с полицията СНИМКИ+ВИДЕО