19-годишен жител на хасковска област е водачът, който бе задържан след като предизвика катастрофа на магистралата в опит да избегне полицейска проверка.

Пострадалата в катастрофата на АМ "Тракия" е настанена в болница СНИМКИ

Тежка катастрофа след гонка с полицията затвори АМ "Тракия" СНИМКИ

Специалисти вече репатрираха от пътя участвалите в мелето коли, като магистралата вече е отворена за движение, предаде репортер на GlasNews.bg.

Верижната катастрофа стана около 9:30 часа на 112-ти км на АМ „Тракия“, на разклона за село Цалапица. В инцидента участваха четири коли.

Според официалната информация от полицията, ПТП-то се е случил в  рамките на специализирана полицейска операция. Около 9 ч. тази сутрин служители на областната дирекция на МВР подали сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген“, пътуващ в посока Бургас. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане, водачът подал газ и продължил по пътя си.

В района на 112-ти км „Фолксваген“-ът преминал между два успоредно движещи се автомобила и блъснал единия от тях. От удара колата бе смачкана, а от нея бе извадена жена на 49 години. Която бе откарана в болница за обстойни прегледи.

В автомобила са пътували и мъж и две деца, които нямат сериозни наранявания.