7-годишното момиченце, което беше намерено мъртво в самоковското село Ковачевци, е било изнасилено и убито. Това твърдят неговите близки, цитирани от Нова тв. 

Както вече писахме, тялото на малката Веселина е било намерено в къща в селото снощи преди полунощ. 

„В 22.55 ч. снощи е извикан екип на „Спешна помощ“ заради изчезнало момиче в самоковското село Ковачевци. Екипът трябваше да бъде подсигурен, ако детето се намери и е ранено. Медиците от самоковския филиал са тръгнали веднага”, обясни  говорителят на Центъра за спешна помощ Катя Сунгарска.

„В 23.10 ч. екипът е бил на място пред къщата на детето. Проведени са издирвателни действия. Къщата е претърсена. Детето е открито увито в одеяло. За съжаление екипът ни единствено е констатирал смъртта му“, допълни тя.

Преди да бъде открито мъртво момичето било в неизвестност за няколко часа. Близките й я търсили, а след това сигнализирали в полицията. Извършителят на деянието - 16-годишен младеж, е задържан за 24 часа. Той е роднина на починалото момиченце. Баща му е починал преди около година. А майка му не живее с него. 

Бащата на Веселина иска най-тежкото наказание за 16-годишното момче. По случая е образувано досъдебно производство. Назначени  са няколко експертизи.