82-годишна жена от Добрич е дала 60 хил. лв. на „ало” измамници. Мъжът зад слушалката я убедил, че е лекар, а синът ѝ е пострадал при катастрофа.

Пенсионерката е предала сумата на друга жена, която казала, че ще съдейства. Обажданията са направени от румънски СИМ карти, а извършителите все още се издирват.

Прокурор Даниел Илиев - говорител на Районната прокуратура в Добрич, разказа схемата. „През цялото време пострадалата е била държана на телефона. Опитала е да се свърже със сина си, но ало измамниците са проявили изключителна находчивост, като са предоставили телефона на трето лице, което е симулирало болки и по този начин пострадалата е останала с впечатление, че това именно е сина й”.

Разследването още е в съвсем първоначален етап, предаде Нова. Издирва се в момента и втората жена всъщност, т.нар. муле на която е предала парите тук на територията на Добрич.

Още в следващите дни ще бъде изготвена Европейска заповед за разследване до румънските власти за установяване на титулярите на въпросните номера, респективно на лицата които са действали от територията на република Румъния.