10 чужденци са били задържани при среднощната акция в събота в центъра на Слънчев бряг. Те са предимно от Нигерия и Гана, „работят“ у нас като т. нар. „викачи“ по заведенията в курорта. В арестуваните лица са открити стотици хапчета екстази, доста голямо количество марихуана, кокаин и пико.

Предполага се, че става въпрос за организирана престъпна група, която разпространява наркотични вещества в курорта. Чужденците са зарибявали туристите с различни видове дрога и разполагали с всичко, което се търси на пазара - от най-некачествения наркотик до "чиста" дрога, това съобщи Флагман. Те са действали изключително координирано и се разпръсквали систематизирано из главната улица на курорта, където в момента е пълно с летовници.

Масови арести в Слънчев бряг ВИДЕО

Нигерийците уж работели като "викачи" към популярни заведения и ресторанти, но междувременно с това обаче били и в ролята на местни дилъри. Ако някой почиващ търсел нещо за „еуфория, разпускане или от скъпото“, веднага бил изпращан при тях -  на главната алея.

Доказателствата срещу задържаните са доста сериозни. По време на акцията повече от 50 полицая от РУ-Несебър са се слели с тълпата от туристи, за да хванат дилърите в крачка. Документирани са и няколко случая на продажба на наркотици, за които свидетелстват показания клиенти, които са закупили наркотици от пласьорите.

Припомнете си, че GlasNews разпространи видео от акцията, на което се вижда как цивилни и маскирани ченгета конвоират чужденците с щракнати белезници до полицейските бусове.

Отдавна е известно, че в най-големия български курорт Слънчев бряг зачестяват случаите за наркодилъри да се използват т.нар. "викачи". Подобни чужденци са изключително удобни за тази работа, тъй като доста атрактивни, владеят сравнително добре английски език и свободно контактуват с туристите. Приканват клиентите да посетят баровете, а всъщност извършват широк спектър от услуги - наркоразпространение на всякакъв тип дрога, сводничество и други незаконни забавления. Обикновено знаят по няколко думи от различни езици и според националността на клиента срещу тях превключват на дадения език. Успяват да омаят туристите с шегички и така те попадат в капана им.