Бившият играч на Левски Майкъл Тевия е бил задържан за разпростанение на наркотици в Слънчев бряг.

Той е сред 8-те арестувани от нарко ОПГ-то в Слънчев бряг. Този следобед Майкъл, който поне според официалните му документи би трябвало да е на 32 години, пристигна окован с белезници за гледането на мярката му за неотклонение в Окръжния съд на Бургас, пише Флагман.

За разлика от останалите задържани Майкъл не се криеше, но срамно беше навел глава. 

Тази сутрин Окръжна прокуратура Бургас и ОД на МВР в Бургас отчетоха работата по разследването, която е продължила близо два месеца. Освен Майкъл Тевия са арестувани още 7 лица – 6 от Нигерия и един от Гана. Според полицията те са разпространявали три вида наркотици – екстази, кокаин и марихуана. Те са маскирали незаконната си дейност и са работили като викачи.

При ареста им бяха открити 140 таблетки екстази, 100 джъмпера с марихуана, 50 с кокаин и около 20 хил.лева в различни валути.

Тевия пристигна в България през 2008-ма година и освен за Левски е играл за отборите на Локомотив Мездра, Калиакра, Хасково, Любимец, Черноморец, Поморие и Верея. Престоят му в Левски беше доста кратък като той почти не игра и записа едва четири срещи. 

Прекрати кариерата си през 2018 година. Той бе женен за бургазлийка, от която има момченце. Според негови близки обаче от известно време Майкъл се е разделил с жена си.

Снимка: Флагман