40-годишен пловдивчанин е задържан като заподозрян за престъпление против политическите права на гражданите. В хода на стартиралата в страната СПО, вчера са извършени процесуално-следствени действия в офис с прилежащ цех за изработка на дограма в кв. "Столипиново" в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР. Малко по-рано днес от Районна прокуратура съобщиха, че наблюдават досъдебното производство по този казус, пише TrafficNews.

При претърсване съвместните екипи на отделите Криминална и Икономическа полиция и 6 РУ от областната дирекция на МВР иззели три тефтера, съдържащи лични данни - около 2000 имена и адреси с броя на обитателите им като евентуални гласоподаватели за определена политическа партия, компютърна конфигурация, DVR със записи от видео наблюдение, таблет, преносими флаш памети и мобилни телефони. Според запознати, мъжът е набирал гласоподаватели за коалицията "Изправи се! Мутри вън!". 

Допълнително от помещението са конфискувани 46 незаконно притежавани боеприпаси, 55 литра безакцизен алкохол и 53 чифта спортни обувки на запазени търговски марки, без необходимите документи на правопритежателите.

С полицейска заповед по ЗМВР мъжът е задържан за срок до 24 часа. След доклад на случая в Районна прокуратура -Провдив, е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 3 от НК. Работата по цялостното документиране продължава.