В РУ-Хисаря е започната предварителна проверка за засечена частна линейка с регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство и без съответствие със стандартните изисквания.

Нарушението е констатирано в неделя от работещ по линия на пътната безопасност полицейски екип, който спрял специализираното моторно превозно средство край гара Калояново.

В момента специализираният автомобил се намира на паркинга на районното управление в града. Спрямо водача е взето административно отношение по Закона за движение по пътищата.

Задържаната линийката е собственост на Иван Станчев, който е стар познайник на полицията и е лежал в затвора. Той е бивш служител на скандалния бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла, а в последствие и негов конкурент, информират от TrafficNews.bg. През 2018 година беше повдигнато обвинение на Райфъла, че е поръчал палеж на линейка "Мерцедес Спринтер", собственост именно на Иван Станчев.

Райфъла - оправдан за убийството на затворник, но глобен за телесна повреда

Двамата се запознали в ареста през 2015 г. Били настанени в една килия. Там се сближават, и след като излиза от ареста, Станчев прави различни услуги на Червенков и съпругата му.

Справка с търговския регистър показва, че в момента Иван Станчев има участие в три фирми, свързани с предоставянето на медицински услуги:

СМТ ЛИНЕЙКА ПЛОВДИВ ЕООД, където е управител и едноличен собственик на капитала.

ЛИНЕЙКА ПЛОВДИВ ХЕЛП ООД, където е съдружник и управител.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ МЕДИКАЛ ООД, където е само съдружник.

По информация на TrafficNews, сигналът довел до задържането на линейката е дело на друг конкурент в бранша – Георги Георгиев, който неофициално е свързан с частната фирма "Евромед".

Името на Георгиев също е свързано с редица измами и схеми.Той е бивш полицай. Работил е дълги години в общинска полиция, след което става парамедик, но се представя се за лекар. Преди близо две години, след журналистическо разследване, срещу него беше образувано досъдебно производство.

Работата по изясняване на случая и събиране на данни за евентуално престъпление продължава.