50-годишен успя да измами 35 хотела в големи градове на северните области, престоявайки гратис в тях. Дни преди плащането на сметките италианецът напускал хотелите. Така оставил неплатени нощувки и вечери в 35 туристически структури в Лигурия и Ломбардия.

Номерът на измамника бил все един и същ. Мъжът резервирал стая в хотел за 10-15 дни, правейки се на богат шеф на фирма. Два-три дни преди края на престоя обаче излизал, поздравявайки с леко махане на ръка портиера, и повече не се връщал. Така за 7 месеца му се събрали общо 110 безплатни нощувки в 35 различни хотела. Заради измамите си той станал познат на повечето хотели из регионите.

Мъжът бил търсен от съдебните власти в Генуа още от 3 години защото срещу него имало ефективни присъди за 5 години за различни измами и обири в Торино, Савона и Генуа. Въпреки това измамникът успял да се въплъти перфектно в новото си „амплоа” на бизнесмен, като всеки път договарял с хотелите плащане в края на престоя. Мъжът се движел от град в град с влак и в тези случаи също трупал глоби за неплатени билети в случаите, когато бил засичан от контрольорите.

Банкер ви иска личните данни по телефона за е-банкиране? Измама е!

В миналото си измамникът също акумулирал най-различни престъпления в съдебното си досие, пише "24 часа". Заедно с една жена успял да пробута питие с наркотик на свой приятел, след което му откраднал портфейла. В периода на престоя си в Генуа успял да измами и религиозни центрове, които го приютявали. Той използвал лична карта на друго лице, на която залепил собствената си снимка.

Властите от Генуа вървели по дирите на измамника, който се движел между Милано и Генуа. Така в момент, когато слизал от влака, след като нощувал в един религиозен център, бил заловен от полицията.

От СДВР предупредиха за нова опасна измама