Един полицейски служител е със счупена ръка, след като криминално проявен 19-годишен оказал яростна съпротива при опит за задържането му, съобщават от пресцентъра на МВР.

Полицаите от столичното Първо РУ успяха да задържат двама души в момент на сделка с дрога, съобщават от полицията. Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на 10 октомври.

В хода на действията, след покупко-продажба на дрога в близост до училище, криминалистите пристъпили към задържане на двама мъже. Единият от тях не се подчинил и опитвайки се да избяга с електрическа тротинетка, блъснал трима от служителите. Последвало преследване, което приключило, когато беглецът се блъснал в паркиран лек автомобил, а при задържането оказал яростна съпротива. Установена е самоличността му – той е 19-годишен, криминално проявен.

Страшна саморазправа с джип, предлагат награда за информация СНИМКИ

У купувача, който бил задържан за срок до 24 часа, са намерени два пакета със зелена тревиста маса, а от жилището на продавача са иззети електронна везна, мобилен телефон и малка парична сума.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура и на 19-годишния е повдигнато обвинение. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.

Шофьор не видя бариера, мина през нея ВИДЕО

На пострадалите полицейски служители са извършени медицински прегледи. Един от тях е с фрактура на ръка, а друг - с леки наранявания в областта на двете ръцете, съобщават още от пресцентъра на МВР.