Три млади жени са настанени в старозагорската УМБАЛ „Професор д-р Стоян Киркович“ с изключително тежки наранявания по долните крайници след като са били прегазени от лек автомобил, чийто водач е правел рискови дрифтове на кръгово движение.

Едната от пострадалите е с два премазани крака и има голям риск от ампутацията им, хоспитализирана е в КАИЛ, уточниха лекари извикани към 23,20 часа на 1 октомври за консултация в спешното-приемно отделение. Другите две пострадали са с разместени шийни прешлени и са настанени в клиниката по неврохирургия, пише Монитор.

„Бесни дрифтаджии от Стара Загора, спахте ли тази вечер спокойно?! Един ваш "колега" помете на кръговото на Кауфланд три нищо неподозиращи момичета-цветя, които се борят в момента за живота си. Животът на едното е в опасност и тотално преобърнат, оставайки без крайници. Дано това е жесток и последен урок за всички мамини синчета, на които тате е купил мощна кола!“, написа в  социалните мрежи д-р Стоянка Димова- Шишкова.

Трите момичета  са на по 23 години и работели на различни щандове в намиращия се в близост МОЛ „Галерия“, прибирали се от работа и се разхождали по тротоара на улица „Христина Морфова“.  Едното от тях докато било все още в съзнание  съобщило на лекарите че видяло  как лекият автомобил БВМ прави няколко „дрифта“ на паркинга пред магазин от голяма търговска верига , след което тръгнал по кръговото с изключително висока скорост по  кръговото. Никой не очаквал трагедията, прегазването станало на тротоара, жертвите са нямали никакъв шанс да се спасят.От ОД на МВР-Стара Загора уточняват, че направените тестове за алкохол и дрога на водача били отрицателни, образувано било досъдебно производство по член 343 ал. 1 от НК. От МВР отказват да уточнят колко годишен е бил водачът и дали е бил задържан поне за 24 часа след инцидента.

Запознати разказват, че точно на това място почти всяка вечер се правят демонстрации за рисково каране на автомобили, подавани са били множество сигнали, но реакция не е имало. В близост освен паркинга на голям магазин има спортна площадка, две училища и парк, където старозагорци разхождат домашните си любимци. Ограничението на скоростта е в рамките на 50 км /час, на 1 октомври в цялата страна са били регистрирани 41 ранени при пътно-транспортни произшествия.