Двама от полицаите, участвали тази сутрин в гонката в Казанлък, са отстранени от длъжност, разбра GlasNews.bg. Малко след като стана ясно за екшъна, при който полицаи гониха и стреляха по автомобил, чийто шофьор отказал да изпълни разпорежданията им, в мрежата бяха качени кадри, на които се вижда как двама от униформените бият с палки и ритници криминално проявения мъж.

„Действията на служителите на реда са неприемливи. Със заповед на директора на Областна дирекция на вътрешните работи Стара Загора е образувано производство за тежко нарушение на служебната дисциплина”, обясниха от полицията. По-късно стана ясно, че служителите на реда са отстранени от работа. Вижте защо:

Припомняме, общо три куршума са били изстреляни по колата, която сутринта полицаите от Казанлък преследваха в насрещното движение по една от натоварените улици в града.

След сутрешната гонка по ул. "Никола Петков" мъжът е задържан и отведен в ареста, като му е била взета проба за алкохол и наркотици. Тя е дала положителен резултат за метаамфетамини и марихуана, съобщиха от МВР. Задържаният мъж е на 25 години, криминално проявен, няма и шофьорска книжка, но е управлявал "Опел Тигра".

Гонка и стрелба в Казанлък: Шофьор бяга от полицаи в насрещното

Инцидентът по чудо не е завършил трагично, както за преследвания млад мъж, така и за ранните минувачи. Гонката е станала около 08:45 часа в неделя, уточниха от ОДМВР - Стара Загора.

Вместо да намали скоростта и да отбие след подадения му сигнал, 25-годишният надул газта и започнал състезанието с преследващите го три патрулки.

В един момент стигнал до Околовръстния път на града и навлязъл в насрещното движение. В този момент преследващите го униформени произвели три предупредителни изстрела във въздуха, след което успели да прострелят и една от гумите на Тиграта.

След изстрелите водачът успял да излезе от купето и хукнал да се бяга, но бил застигнат на около 200 метра навътре в града. Младият мъж е бил закопчан с белезници и отведен в казанлъшкия арест, коментира началникът на полицията в града Христо Петров.

Очаква се прокуратурата да го остави зад решетките за 72 часа, а евентуално в началото на седмицата да поиска от съда и постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

С три куршума по колата спрели джигита в насрещното. Бил и дрогиран