Бившият служител на фирма "Томика метал", който преби охранител в офиса на дружеството, все още е на свобода и без присъда. Това сподели в профила си във Фейсбук управителят на компанията инж. Милко Цветков.

Престъплението бе извършено на 20 януари тази година, а охранителни камери запечатаха агресията. Цветков разказва, че от 28 април вече има и снимка на извършителя, но развитие няма.

Управителят на "Томика метал" допълва, че кадрите от бруталния побой все още не са изискани по официален ред.

Цветков пише, че служители от Трето РПУ Пловдив "се разсърдили", че е дал интервю за електронна медия две седмици след случая. В него той казва, че до тогава не е търсен за свидетелски показания.

Шефът на Трето РПУ в Пловдив Самуил Хаджиев и Атанас Качаков остават зад решетките

"Веднага повикахме полиция. Съдействахме им, разпознахме в нападателя наш бивш служител, издирихме адреса му и той бе задържан още същия ден. Няколко дни по-късно обаче той е освободен срещу подписка", разказа тогава пред радиото бизнесменът.

Нека припомним случая, вечерта на 20 януари в около 19:40 часа на видеозаписи се вижда извършителят, който влиза в офиса, представил се за куриер и когато охранителят излязъл, за да го упъти, над нищо неподозиращия  човек се стоварват юмруци.

Той пада на земята, но агресията продължава, нанесени са му удари с крака и ръце, а камерата показва окървавеното му лице.

Нападателят се качва по стълбите, а жертвата се изправя и се отправя към помещението си. След минути агресорът се връща и побоят продължава.

Вследствие на случилото се, охранителят дълго време е бил в болница, а травмите му са сериозни. Мъжът е с разбит нос и зъби, ребрата му са били  пукнати.

Той е получил медицинска помощ за  травмите си, за други интервенциите предстоят, получил е и съдействие от работодателя си, но нападателят му все още е на свобода.

Днес, месеци след плашещото престъпление търсенето на справедливост продължава. Цветков е подготвил официално писмо до институциите, в него се иска информация за случая и за това дали биячът ще бъде подведен под наказателна отговорност.

Бизнесменът направи сравнение с друг случай, който срещна много по-голяма обществена гласност - агресията над Митко с чорапите. Цветков пише, че съчувства на пострадалия и се радва на бързината, с която извършителят бе изправен пред съда.

Двата случая обаче са в ярък контраст - пострадалият охранител все още не е получил справедливост, докато делото за агресията в Капана вече е в ход.

Ето какво написа още Милко Цветков във своя личен фейсбук профил:

"Чета и гледам по цял ден новините за Митко с чорапите . Съчувствам на Митко и се наслаждавам на кадрите с бияча му с белезници по пътя към съдебната зала след два дни .

А какво ще кажете за кадрите от 20.01.21 и снимката на бияча от 28.04.21. Три месеца след бруталния побой си е на свобода, а полицаите от 3-то РПУ Пловдив се разсърдиха, че съм дал интервю по ДАРИК две седмици след случая, в което казах, че НИКОЙ не ме е търсил за показания. Кадрите от видеото и до ден днешен не са ми поискани официално.
 
Да е жив и здрав Митко и да си ползва дарените средства. Другите да се оправят с капиталистите. Ало, журналистите?"