При хотел Глория Палас в столицата има засилено полицейско присъствие, предаде репортер на GlasNews. Именно тук е станало показното убийство на Мартин Божанов - Нотариуса по-рано днес.

Застреляха Мартин Божанов - Нотариуса! Изходите на София са блокирани

Припомняме, той е бил прострелян в главата с огнестрелно оръжие. Извършителите са били няколко и по жертвата е стреляно неколкократно с пистолет. Стрелбата е станала около 19:40 часа. На място е била и майка, както и дете на 4 години и бебе. Оказана им е медицинска помощ.

Все още няма задържан за стрелбата. Полицаи са започнали масови проверки на всеки автомобил в София. Проверяват се шофьорите и пътниците. Цяла нощ екипите ще работят на място. В издирването са се включили и кучета. На място е главният секретар на МВР и зам. вътрешния министър. По ключови булеварди в столицата в момента също има засилено полицейско присъствие.

Репортер на GlasNews каза, че изходите на София са блокирани. Според наши читатели Мартин Божанов никога не е бил нотариус, а правел измами с нотариус от кв. "Люлин", откъдето му излязъл и прякорът. Самият той се е представял и за адвокат. Мартин Божанов е заподозрян за различни измами. Скандалният мъж е забъркан през годините в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата. Той бе първият клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство "Кушлев". През 2008 г. комисията му отне имущество за 430 000 лева, след като той бе осъден за измама с имоти. 

В момента в Софийска градска прокуратура има сигнали за отправени заплахи към магистрати от страна на Мартин Божанов, стана ясно от брифинга на полицията. Главният секретар на МВР потвърди информацията за убийството на Мартин Божанов. 

Очаквайте подробности!

Мартин Божанов се занимавал с консултантска дейност. Интервю с него е проведено в разследване на „Антикорупционния фонд“, свързано със задържането на Веселин Денков по обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство, предаде bTV.

Записите на серия от разговори между Ивайла Бакалова, която живее в съжителство с Веселин Денков, и не особено известни до този момент лица, разкриват кои са “помагачите” с влияние в съдебната система. Един от тях е Божанов.

„Поради големия ми житейски опит, това, че познавам множество юристи, е нормално, ако някой сподели с мен, че има някакъв проблем, по гражданско, търговско или наказателно дело, аз да го насоча към някой, вие сигурно ще попитате какъв интерес имам? Интересът ми е следният. Ако този човек се съгласи, аз ще сключа договор, като консултант с него, а адвокатът който ще препоръчам, ще работи с него изцяло по делото“, обяснява той в интервю за АКФ.