31-годишната Валентина от Варна, която приятелките ѝ издирваха от 1 януари, е откритата убита и заровена в септична яма в парцел до Евксиноград.

Жестоко убийство! Намериха тяло на издирвана жена в шахта

Какво към този момент ви съобщихме арестуван е 39-годишният другар на дамата - Иво. Той е признал за закононарушението. И двамата са били подвластни от опиати, съобщи 24 часа.

Валентина и любовникът ѝ чествали Нова година дружно в къщата на татко му до Варна. След това тя изчезнала. Валентина има две кучета, които също липсват. Майката на младата жена я е оповестила за търсене седмица след 1 януари, когато към този момент е била убита. Още първоначално обвинен за закононарушението е бил приятелят ѝ. 

Валентина е търсена в региона, както и в целия град. В къщата и в двора също нямало следи от нея. В петък криминалистите са разкопали двора на къщата в Евксиноград с лопати. Така попаднали на остаряла септична яма, в която намерили натрупа на Валентина.

Септичната яма е остаряла и не се е употребила от доста години. След като заровил натрупа на обичаната си, мъжът усърдно покрил дупката с трева. След това набучил и дръвчета, с цел да имитира насаждения.

Иво живеел в едноетажната вила с татко си. Съседи разказаха  че са виждали и други девойки да вървят на посетители. 

От полицията и прокуратурата отхвърлиха детайлности за претекстовете на Иво да убие приятелката си, както и по какъв начин го е направил.