Хванаха столична банда крадци, нападали системно таксиметрови шофьори. Първият грабеж, за който двамата мъже са обвинени, е станал на 1 август около 5:00 часа сутринта. Двамата мъже се качили като клиенти в таксито и помолили да бъдат откарани до столичния квартал „Факултета“. Когато пристигнали до желания адрес, един от мъжете извадил нож и заплашил шофьора, като успели да откраднат сумата от 40 лева и личния телефон на водача.

При сходни обстоятелства е извършен и вторият грабеж. Седем дни по-късно, малко след 23:00 часа, друг таксиметров шофьор е нападнат от един от мъжете, участвали в предния обир. Отново крайната точка на курса бил адрес в квартал „Факултета“.

Шофьорът спрял автомобила, за да остави клиента, но преди да слезе от автомобила, мъжът насочил нож към него. При вида на хладното оръжие водачът побягнал и се опитал да намери помощ. Малко по-късно, когато се върнал при автомобила си, установил, че от него липсват ключовете му, сумата от 20 лева и телефона му.

Задържани са двама мъже, те са от ромски произход. Единият от тях участвал и в двата обира е известен на МВР, осъждан. Наложена му е мярка 72 часа задържане под стража, която по-късно е изменена в постоянна.