Прокуратурата издирва хора, които са станали свидетели на намушкването на 16-годишния младеж в центъра на София. Инцидентът се случи на 23 септември на ул. "Пиротска".

Намушкаха с нож 16-годишно момче в столицата


Спорът е възникнал след вербален конфликт. Пострадалото момче се е опитало да се отдалечи от мястото, но е настигнато от извършителя и е наръгано с нож, обясниха от обвинението.

Обвиненият е 17-годишен чужденец, който е с хуманитарен статут у нас. Повдигнато му е обвинение за телесна повреда чрез използване на нож. Оръжието е иззето.

"Експертиза ще изясни дали кръвта по оръжието е на пострадалия, както и дали евентуалният извършител е оставил свои епителни клетки по дръжката на ножа", обясни прокурорът.

Подробности за наръганото 16-годишно момче. Има ли прикриване на станалото?

В хода на разследването са задържани още няколко български граждани, които са разпитани като свидетели и са освободени след това. Към момента няма събрани доказателства в престъплението да са участвали други лица.

Прокуратурата призова ако има хора, които са станали свидетели на събитията да се обърнат към СРП, защото това ще помогне за разкриването на истината.

Ахмад Алгафари: Опитваше да ни провокира, за да стане проблем. Не съм го удрял по раните