Автомобилът "Мерцедес", който горя на пловдивския булевард "Дунав", е собственост на Здравка Черпокова, дъщеря на кмета на Забърдо Валентин Черпоков. Черпоков е категоричен, че става дума за умишлен палеж, чиито причини той вижда във вражда с политически опоненти, пише TrafficNews.bg.

Сигналът за горящата кола бе получен около 2 часа тази нощ. 

"От 2 години имаме много проблеми. Бял ден не сме видели. Имаме над 40 проверки по всякакви линии от всички институции, тъй като едни от кандидатите от изборите са пуснали десетки жалби до НАП, полиция, агенции", посочи Черпоков.

По думите му след всяко негово постижение, следват атаки, зад които той предполага, че стоят негови недоброжелатели на политическата арена. Той допълни, че скорошното му награждаване с приза „Посланик на туризма“ отново е предизвикало злоба и завист. 

Мерцедес избухна в пламъци в Пловдив

"След всяко награждаване - проблеми. Тези са побеснели. Не знам защо на дъщеря ми колата само, тъй като моята бе паркирана отпред, а нищо ѝ няма. Снощи дежурните се обадиха на дъщеря ми, че гори колата. Води се разследване, ще има експертиза", посочи Черпоков. 

Той бе категоричен, че ще даде показания пред разследващите, свързани с подозренията му кой стои зад палежа, но не пожела да назове конкретни имена пред TrafficNews. 

"Искат да ни причинят стрес, да ни направят мръсотии. Злобата няма край. Има някакъв психопат, който рано или късно ще го открия. Ще направя собствено разследване с частен детектив, ако няма резултат от полицията, но се надявам те да разкрият кои са виновните и да бъдат наказани. Мисля, че всичко ще се докаже", посочи Черпоков. 

На въпрос има ли сходства между горящия автомобил на дъщеря му и посегателството върху колата му през 2009 година, Черпоков поясни, че тогава е било различно и колата направо е била гръмната. 

Екип на пожарната е потушил пламъците минути след получения сигнал след пожара. Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед. Причините за пожара са в процес на изясняване.