Подигравка за чорапи в сутиена е в основата на побоя над ученичка в Пловдив. Според източници на TrafficNews.bg побойничката и нападнатото момиче били в обща компания, но имали дразги. В деня, в който е заснет видеоклипът,  момичетата са стояли в двора на училище „Симеон Боливар” в "Изгрев", като нападнатото момиче казало на другото, че си слага чорапи в сутиена, за да и изглеждат по-големи гърдите. Тогава обаче напрежението ескалирало и момичето започнало да нанася удари.

Същото момиче е било нападано и друг път, като не е ясна причината за първото нападение в Тракия. Информацията, с която разполагаме е, че момичето е отишло в квартала, за да се види с бившия си приятел, но впоследствие била привикана в подлез, където е била нападната от момиче. Най-вероятно конфликтът е възникнал заради въпросното момче. В момента с непълнолетното момиче работят психолози.

Припомняме, че полицията и прокуратурата поеха случая с насилието над ученичката. За жестокото насилие сигнализира читател na TrafficNews, а от предоставените кадри става ясно, че тя е бита на различни места в града.

Ритници и удари: Тормоз над ученичка в Пловдив ВИДЕО

Оказва се, че след побоя седмокласничката е подала сигнал в полицията, придружена от вуйчо си. Тъй като побоите са извършени на две територии на града по случая работят криминалисти от 5-то и 6-то РПУ.

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка във връзка с публикувания видеоклип за проявено насилие – побой, над непълнолетно/малолетно момиче в двор на училище в Пловдив. Проверката се води от за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване на участниците  в инцидента-пострадали, извършители и присъстващи, както и да бъде изяснено дали те са ученици и ако това е така, да се изискат писмени обяснения от директорите на съответните училища за предприетите мерки във връзка със случая. Разпоредено е и снемане на писмени обяснения от директора на училището, в двора на което е заснет инцидента, независимо дали участниците в него са ученици в същото учебно заведение.  

В същите публикации са изложени данни-видеоклип, за нанесен побой спрямо друго момиче в подлез в жр „Тракия“ в гр. Пловдив, за което на 6 март 2024 г. в Районна прокуратура-Пловдив е била подадена жалба. След като се е запознал с фактите наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка по случая за престъпление за  причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди.

Прокуратурата се зае с побоя над ученичка в Пловдив

Дадени са били указания за снемане на обяснения от пострадалата и от очевидци, изискани са медицински документи и др. Проверката се извършва от служители на полицията, като към момента не е приключила.

Припомняме, че на едното видео се вижда как в двора на училище „Симеон Боливар” в Изгрев момиче на име Маринела нанася жесток побой върху своя съученичка. Тя започва физическата саморазправа с думите „Слушай, мърло”, след което скубе косата на другото момиче и нанася няколко удара в областта на корема с крак. Отстрани се чуват думите: „Мая, спри”, „Мая,не”, а момчета снимат с телефони и коментират „Счупи й корема”.  След последния удар нападателката приключва с думите: „Малко ти е”.

До медията ни читателят изпрати и друго клип, на което се виждат раните на пострадалата. Над устната й има сериозна рана, а вероятно не само там.

Другият клип е сниман в подлез на квартал „Тракия”. На него насилникът се предполага, че е момче. Изведнъж той я удря и тя пада на земята. Девойката го „Какъв ти е проблемът”, а той – „Ей сега ще видиш”.  Влачи момичето, нанася още няколко удара. След което следват шамари, а накрая с все сила забива главата й в земята.

Отстрани всички се смеят и никой не реагира на бруталното насилие върху девойката.