Кандидат за общински съветник заплаши кореспондента на bTV в Ямбол Дани Атанасова и нейното семейство.

След случая от ДПС, в чиято листа е Илия Андонов, поискаха той да бъде заличен.

"Днес аз и близките ми бяхме заплашени с убийство и изнудвани от кандидат за общински съветник на ДПС в Ямбол. Разбира се, няма да крия името му - Илия Андонов. Дали е свързано с работата ми - все още не знам, дали е случайно - не мисля. Това, което знам е, че часове наред родителите ми са заложници в собствения си дом, заключени и затворени, докато по вратите им блъскат и звънят всякакви мародери. С две думи - една от тези ужасни истории, които не ти се вярва, че някога ще преживееш... И която реших да разкажа, защото трябва да знаем какво имаме срещу себе си", написа Дани Атанасова във Фейсбук.

Родителите на Дани Атанасова са причакани пред дома им от непознати мъже, които поискали 5000 лева, защото по думите им били откраднали тяхното куче. Според репортера на bTV това е само претекст и подобна история с откраднато куче няма.

Започва и телефонен тормоз. Когато Дани Атанасова взима телефона, разбира, че от другата страна е Андонов, който заявил, че ще ги довърши с „по една лопата в главата“.

Полицията и прокуратурата работят по случая.