Служители на дирекция „Киберпрестъпност“, заедно със свои колеги от секторите БОП във Враца и Плевен, разкриха незаконно използване на телевизионни сериали като обекти на авторското право, посредством интернет сайта tvseriali.bg. 

При проверката спецполицаите установили собственика на сайта. Изяснено е, че чрез този сайт мъжът е предоставял достъп до множество телевизионни сериали, чиито права за разпространение и излъчване принадлежат на две български медийни компании. Сериите били препредавани от видеоклипове, качени в руски сайт за хостинг на видеосъдържание. Изяснено е, че видеоклиповете, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права, са разпространявани и от други потребители на сайта, като най-активните са установени.

Достъпът до сайта tvseriali.bg е прекратен поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост. В хода на действията са иззети документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.