Държавната агенция за закрила на детето незабавно сформира екип, който да окаже кризисна интервенция по случай на извършено насилие над малолетно дете в Свиленград, отразен в медийното пространство, съобщиха от агенцията. Случаят е от 15 май, когато спрямо 12-годишно момиче е упражнено насилие от други малолетни.

Професионалистите, начело с опитен кризисен психиатър, са в пълна готовност да работят с пострадалото дете и близките му. Кризисният екип ще работи и за снижаване на напрежението между децата и превенция на последващи прояви на агресия.

Група деца отвлякоха и биха момиче, то изпадна в кома

Припомняме, че в жилищен блок група от близо осем деца са отвлекли 12-годишното момиче, вързали са го и са му наливали парфюм и водка в устата. За това сигнализират много хора в социалната мрежа. Един от тях разказа и подробности пред GlasNews.bg, но за момента не желае да разкрива самоличността си. По думите му отвлеченото дете е бутано по стълбите между седми и шести етаж на блок. Било събличано голо, удряно и снимано с цел изнудване. Смята се, че причината за агресията е защото момичето си писало с момче.Нападнатото дете е получило 30% изгаряния и е изпаднало в кома.

По непотвърдена информация родителите на едно от децата, участвало в грозните действия, са проблемни и са известни с това. Майката се слави с не-много добра репутация, а бащата е бил за известно време в затвора.

Прокуратурата разследва случая с битото момиченце в Свиленград

Под надзора на прокуратурата в Хасково се извършват действия по разследване за проявено насилие спрямо 12-годишно дете от други малолетни.

Разследването е възложено на Районно управление-Свиленград. Наблюдаващият прокурор е дал подробни указания за извършване на процесуални действия с оглед разкриване на обективната истина. 

Срокът за приключване на разследването е двумесечен.