Окръжният съд в Хилдесхайм, Германия, е започнал процес срещу 60-годишната Сабина по обвинение в насилие над деца. Последния път по време на локдауна тя измъчва най-малкия си син Анджело толкова жестоко, че на седем години детето тежи едва 13,8 кг.

Още в началото на процеса вчера 60-годишната жена загубила съзнание и признала за жестокото отношение към двамата си сина. Ридаейки, в съдебната зала "майката" заяви: „Невероятно съжалявам за това. Имах много време да мисля. Току-що разбрах какво съм направила."

Какво се е случило?

Според BILD Анджело е бил в първи клас преди въвеждането на локдауна в Германия. Учителите неведнъж забелязват, че момчето е отслабнало сериозно, а съучениците му казват, че той постоянно ги моли за храна.

Източник: bild.de

Когато часовете били преустановени по време на карантината, нищо не се чуло за семейството. И когато училището било отворено отново, майката на Анджело съобщила, че синът й е болен. Един от загрижените учители заподозрял, че нещо не е наред, и се обърнал към местната служба за младежта.

По време на посещение в семейството социални работници и полицаи намерили 7-годишния Анджело заключен в килера. Както се оказа, майка му го е скрила там от държавните служители. С ръст от 104 см, момчето тежало само 13,8 кг.

Детето е прието в болницата с мускулна атрофия и признаци на тежко недохранване. Според прокурорите състоянието му е потенциално животозастрашаващо.

Според обвинението от март до юни 2020 г. подсъдимата системно се подиграва с най-малкия си син и не му позволява да яде. И ако Анджело поиска нещо за ядене, майка му казва, че не иска да чува нищо. Освен всичко друго, жената биела седемгодишното момче с термос.

По време на съдебното заседание подсъдимата заяви, че се чувства съкрушена от родителските си задължения. В същото време, се оказва, че тя е родила Анджело на 53-годишна възраст - след процедура за изкуствено осеменяване.

Анджело обаче не е единственият, който е тормозен от Сабина Л. Между 2004 и 2007 г. жената тормозела и най-големия си син Себастиан, който по това време бил на 12 години. Освен всичко друго, майка му го лишавала от храна, нанасяла порязвания с канцеларски нож, завързвала го с тел и го биела до натъртвания с мухобойка.

На 15-годишна възраст Себастиян е отведен в сиропиталище. В момента 29-годишният младеж работи като съищец в съда.

Както стана известно, прокуратурата обвинява Сабина Л. в изтезания на децата си, както и в причиняване на опасни телесни повреди и изисква затвор за подсъдимата за срок от поне три години.

Съдът все още не е взел окончателно решение; по делото са предвидени още няколко съдебни заседания.