Нови подробности за трагичния случай, при който деца загинаха при пожар в блок във Варна, даде близък на почерненото семейство. Те бяха публикувани в профила на мъж, представил се за брат на бащата и чичо на загиналото момченце.

По думите му, 4-годишното дете е на бащата и е от друга майка. Според разказа на чичото, който живее в Англия, двамата родители са били наркомани, а майката Мартина имала още 2 деца и е бивша проститутка.

Тази жена я знам отдавна, защото тя живееше в съседния блок в Кайсиева градина. Казва се Мартина, всички там я знаят. Около 25-26-годишна е. Преди години се ожени в Сливен, където роди 2 деца. От там избяга в Германия, но без децата, които останаха при бащата. В Германия работи като приститутка.

Брат ми я измъкна от лапите на сводниците и дойдоха във Варна. Забременя от брат ми, но тъй като е наркоманка избяга и от него и отиде да живее в апартамента на това момче, където стана пожара.Разведе го с жена му. Роди при него детето на брат ми, а другото, по-голямото дете е на мъжа с когото заживя.Не допускаше брат ми до бебето. Твърдеше, че не е негово, а от новия и мъж, но брат ми е сигурен, защото тя избяга бременна. Тогава аз като по-голям изтеглих брат ми при мен във Великобритания да работи тук при мен.

Имам познат техен съсед на апартамента, където стана пожара, който често е ходил у тях. Било е голяма мизерия. Надрусани, няма ток, децата в едната стая, те в другата надрусани. Последният път като ходил децата се топлили на газовия котлон, нали има едни такива реотани към котлоните.

Вероятно така е станал пожара, а те са били в другата стая надрусани, а може и да ги е нямало, защото понякога ходели на купони в съседен апартамент, като оставяли децата сами. Не знам какво точно е станало. Брат ми са му звъннали към полунощ и той веднага отива пред блока и скача срещу Мартина с обнинение, че е убила детето му, но полицаите го успокоили“, разказа братът на бащата във Фейсбук, цитиран от "24 часа".

Родителите на децата, загинали в пожара във Варна, са обвинени в умишлен палеж

Децата убити и подпалени!? Нова версия за огнения ад във Варна

Огнен кошмар във Варна: Две дечица загинаха при пожар ВИДЕО

Припомняме, че децата загинаха след пожар  в блок №406 в кв. "Владислав Варненчик". Сигналът за инцидента бил получен към 22:20 часа на 9 октомври. Огънят е лумнал в апартамент в жилищен блок. Към мястото незабавно са  били насочени 4 екипа на Пожарната.

Родителите на мъртвите дечица, са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт.