Пореден случай на агресия над животно в София. Мъж на средна възраст, за когото се твърди, че е бивш военен, е ритал безпричинно бездомно куче.

Според очевидец, жена, която се грижи за безпризорното животно, опитала да спре мъжа. Направила му забележка, след което била хваната за косата и също ритана. Вследствие на действията на агресивния мъж, нападнатото животно е починало.

В една от групите в социалната мрежа споделят, че мерки са взети и случаят е докладван на отговорните институции. Какъв ще бъде развоят на събитията и ще има ли наказание за действията мъжа, предстои да разберем.

Ето какво написаха хората във Facebook:

„Убиецът на кучето от метрото на „Хан Кубрат“ и същия , който е ритал жената, че му е направила забележка се оказва, че е бивш военен, казват му РАЧО, живее в блок 137 вх. Б. Мисля, че това е при магазин Пушкин в Надежда. гр. София. Моля, който има информация за този индивид , къде работи или живее. Онзи ден на метростанция Хан Кубрат е започнал без причина да рита едно от двете черни кучета, които цял живот живеят там, имат къщички и си лежат долу в метрото. По това време е била и жената, която се грижи за тях, направила му е забележка, хванал я за косата и я е ритал и нея. Викнат е лекар на място за кученцето, но за съжаление е починало. Пуснати са жалби, но моля който има информация за този убиец да пише.

След получения от нас сигнал за поредното изключително жестоко зверство както и физическа саморазправа спрямо жена, опитала да помогне на кучето, сме сезирали всички отговорни институции !Веднага започнаха работа по случая, за което благодарим!“

Снимка: Facebook