20-годишният мъж, намушкал полицай в Казанлък е бил осъждан за кражби. В момента е бил обявен за национално издирване заради поредната си кражба, съобщава "24 часа". От полицията обясниха, че знаели за присъствието му в квартала, но не го били арестували веднага, защото трябвало съдебен лекар да го освидетелства за предстоящото му дело.

Лекарят, който трябвало да установи психичното здраве на мъжа и зависимостта му от наркотиците, бил зает и определил 11 октомври като първата възможна дата за прегледа. Затова и полицаите имали готовност да го арестуват на тази дата. Те са убедени, че когато днес е нападнал колегата им, той е бил под влиянието на наркотици.

Драмата се разигра малко след 15:20 часа днес в ромската махала на Казанлък “Казмера”. Двама униформени от районното управление в Казанлък дошли на място, за да връчат призовка по досъдебно производство за хулиганство на друг жител на махалата.

Полицай е с прободна рана в гърдите! Намушкаха го в ромския квартал в Казанлък

Той не бил открит на адреса и когато полицаите си тръгвали, били заобиколени от местни жители, с които провели спокоен разговор. В този момент до групата се приближил 20-годишният нападател, въоръжен с два ножа. Той решил, че полицаите са дошли да арестуват него, и ги подгонил. Тъй като униформените били без оръжие, те се опитали да избягат, но нападателят застигнал единия от тях и го наръгал в гръб.