Група от четирима, извършили взломна домова кражба и противозаконно отнемане на МПС, е установена и задържана в резултат на усърдната работа на служители от сектор ”Криминална полиция” при РУ-Пазарджик.

В управлението се получили сигнали за разбита входна врата на къща в пазарджишкото село Мирянци и противозаконно отнет автомобил от улица в същото населено място.

Незабавно екип от опитни служители започнали да изясняват случилото се. В хода на работата те установили, че от къщата на 57-годишна жена са откраднати златни накити - пръстени, обеци, колие и гривни. Липсвали още сумата от 5000 евро и телевизор.

Междувременно апаши задигнали и паркиран на улица в селото лек автомобил ”Пежо”, ползван от 22-годишна жителка на пазарджишкото село Драгор. Не след дълго колата била открита изоставена пред пункт за изкупуване на метални отпадъци в съседното село Говедаре.

След извършените оперативно – издирвателни и процесуални действия органите на реда стигнали до самоличността на извършителите. Оказало се, че това са 20-годишен от Перник, 26-годишен от Брегово и двама на 16 и 17 години от село Синитово и гр. Съединение.

Работата и по двата случая продължава под надзора на прокуратурата.