Младежи откраднаха декоративни пчелички от магазин за мед в Пловдив. За вандалския акт сигнализира до TrafficNews собственичката на българска компания за производство на мед. Магазинът й се намира на ул. „Отец Паисий”. Джен Катсев разказва, че магазинът е на самообслужване, а откриването му е било преди една година, като за този период нищо не е било покътнато до преди няколко дни.

Видеозаписите от камерите показват как на 20 май около 01:40 часа след полунощ, група младежи влизат в обекта, разглеждат какво се предлага, след което се насочват към декоративните пчелички от стиропор, разположени в близост до изхода.

Единственият мъж в компанията им отива до декорациите и започва да ги разглежда, след което излиза от магазина. След това в помещението влиза момиче от компанията им, което издърпва една от стиропорените пчелички и си тръгва заедно с нея.

По-късно в същия ден, малко след 19:10 се разиграва сходен сценарии, само че само с двама от участниците в първото видео. В него се виждат мъжът и момичето, което отново си позволява да открадне вече втора подред пчела от обекта.

Докато извършва вандалския акт, момичето говори по телефона, а от записите се чува, че казва „Чакай, че сега крада една пчела, после ще ти звънна”. След като избира коя пчела да издърпа, момичето тръгва и започва да бяга от магазина.

„Ние работим усилено, за да създадем такова красиво и позитивно място. Магазинът ни бе пример за това колко сигурни, надеждни и уважителни са хората в Пловдив и България. Искам да намеря тези тийнейджъри и да ги попитам „Това ли е нещо, с което можете да ми помогнете?””, разказа Катсев.

Собственичката на имота настоява действието на младежите да бъде разпространено, за да се даде пример какъв не трябва да бъдеш.

„Младите трябва да разберат, че това поведение не е никак готино и в никакъв случай не трябва да се толерира”, завърши тя.