Масов бой се е вихрил в късния съботен следобед в благоевградската Предел махала.

Сигналът в полицията е подаден малко преди 18 часа. По непотвърдена информация, на ромска сватба в махалата, алкохолът надделял над сватбарите и се заформило ожесточено меле помежду им. Намесили се юмруци, ритници и бутилки.

Повиканите на тел.112 униформени успели да разтърват биещите се. Чули се обаче изстрели, вероятно произведени от полицаите, за да осмирят тълпата.

Според хора от махалата в мелето участвали братята и братовчедите на булката, заради която станала патакламата, както и бивши нейни ухажори.

"Полесражението" пък било осеяно с обърнати маси, счупени чаши, кебапчета и салати, пише "Монитор".

Униформените арестували 15 участници в масовия бой, като те били транспортирани в районното, където започнали разпитите им.

Най-тежко пострадалия сватбар, 38-годишния В.Д. с окървавена глава и разбит нос, бил откаран с линейка в спешно отделение на благоевградската болница, за да бъдат обработени раните му.

След разпитите, а и след като преспали и изтрезнели, повечето от задържаните били освободени. Останали в ареста инициаторите на масовия въргал.

Инцидентът, обаче, не помрачил ромската веселба. До ранни зори в неделя звуци от тъпан и зурни огласяли кварталите около Предел махала.