На шокираща гледка се натъкнаха пловдивчани тази сутрин, научи GlasNews.bg.

В двора на училище "Душо Хаджидеков" те видели мъж и жена, които видимо се занимавали с наркотици.  Жената била запретнала ръкава си, а нейният спътник "търсил вена"

На направената забележка двамата дори имат наглостта да заявят, че "днес е събота". GlasNews разполага с видео от момента на инжектиране на дрогата в ръката на момичето, което от етични съображения няма да публикуваме.

Припомняме, че през 2019 г. за разпространение на наркотици край училището бе задържан млад мъж. Той бе арестуван на 11 май, след като петокласнички от "Душо Хаджидеков" намериха пакетчета с марихуана в двора на учебното заведение. Момичетата се опитали да предадат наркотика на учителя по физическо, който обаче ги препратил при охраната.

Главният секретар на МВР оповести колко са задържани при акция "Бяло"

След това обаче момичетата били подгонени от няколко момчета, които ги питали какво са направили с пакетчетата. В последствие, след сигнал на бащата на едно от момичетата, на място пристигнал патрул на 4-то РПУ , но полицаите оставили момчетата да си тръгнат без да ги претърсят.

Само преди дни бе проведена и акция "Бяло". По време на мероприятията в Пловдив бяха открити над 100 кг амфетамини. За 48 часа бяха докладвани обвинения на 50 лица на територията на Пловдив и Пазарджик, като 24 от тях са задържани. По стари досъдебни производства са извършени 11 обиска. В Пловдив бяха задържани 27 лица - 18 по стари и 9 по нови досъдебни производства. 

Единият от арестуваните е 17- годишния единадесетокласник. Той е арестуван край училище "Никола Вапцаров" , като е продавал амфетамини по 50 лева хапчето.

Въпреки това изглежда, че някои граждани продължават да се занимават с наркотици на край училища.

GlasNews.bg продължава да следи случая!

Акция "Бяло" в Пловдив: Тикнаха 27 дилъри в ареста СНИМКИ+ВИДЕО


Инцидентът стана причина за родителски протест и извънредна среща с ръководството на училището, на която бяха набелязани допълнителни мерки за охрана.