Нагла кражба е станала в София. Крадец се е промъкнал в дома на възрастен мъж в жк „Младост“ 1. Открадната е цялата пенсия на човека, който е инвалид, с една ръка. За ужасната случка сигнализира синът на потърпевшия. По думите му, в апартамента е проникнато без да са оставени видими следи. Входната врата не е разбита, а изглежда сякаш е отворена с ключ.

„Днес разбиха апартамента на баща ми в 83 бл. докато отиде да си напазарува на Била за около 30 мин. Кражбата е посред бял ден - преди обяд. Нито входната врата е разбивана, нито вратата на апартамента има следи от механично разбиване, все едно е отваряна с ключ. Взели са му цялата инвалидна пенсия. Търсили са само пари и злато. Баща ми е инвалид с една ръка. Ако крадеца чете поста, му пожелавам да го сполети същата болест, но на двете ръце... та да видим, ако му вземат инвалидната пенсия, какво ще яде един месец!,“ написа Христиан Райчев.

„На 12.02 откраднаха колелото на приятеля ми посред бял ден, а тази сутрин и моето, от седмия етаж. Явно има група, която оперира и може би не само в квартала ни. Очаквайте повече инфо от мен в следващите дни,“ написа жена, която също е станала потърпевша в този квартал.