Съпругът на  зверски убитата в Русе Еранухи Пехливанян -  Бедрос Пехливанян, заяви, че никой не е търсил откуп от него и че разчита полицията да си свърши работата докрай. 

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев каза, че мотивът е свързан с отнемане на парите:

 "Извършени са много действия до момента, претърсвания, изземвания, огледи, разпити. Днес привлякохме към наказателна отговорност двама мъже от Русе. Като сме ги обвинили за отвличане, грабеж на пари в големи размери и умишлено убийство с цел прикриване на други престъпления. Задържани са от прокурор за 72 часа, продължаваме да работим и извършваме едни от най-важните следствени действия".

Еринухи Пехливанян изчезва в петък. Роднините ѝ веднага я обявяват за издирване, защото смятат, че тя е отвлечена. Веднага от София са командировани полицаи от отделите "Издирване и "Убийства", за да помогнат на колегите си, информира "24 часа".

Задържаните мъже са направили пълни самопризнания за извършеното убийство. Те са от русенското село Иваново. У тях са открити пари, откраднати от дома на жената. Сумата възлиза на 65 000 лв.

Междувременно бившият министър-председател Бойко Борисов изказа съболезнования във Фейсбук на русенския бизнесмен Бедрос Пехливанян, чиято съпруга бе намерена убита, и на техния син.

Очаква се утре прокуратурата да даде повече подробности по случая.

Зверство! Убиха, обраха и разчлениха собственичка на аптеки