Мария Сулева – фризьорката, която стана известна с грозната си схема с кражби, се оказа от години в „бизнеса“. След като преди ден ви разказахме за последните ѝ набези в два апартамента в пловдивския квартал „Кючук Париж“, се появиха още потърпевши. GlasNews.bg разговаря с млада жена, която била приятелка с Мария.

През миналата година тя установява липсата на златото ѝ от кутия за бижута в спалнята. Жената пожела анонимност, но не скри огромното си разочарование от фризьорката, с която били дългогодишни приятелки. Нанесените щети от кражбата възлизат на около 5 хил. лева, но сигнал в полицията не е подаван.

„След като миналата година ми изчезна златото от вкъщи не се усъмних, нямаше кого да подозирам. Мария ми е идвала много пъти на гости. Тогава тя ми съчувстваше. Не след дълго спря да ми се обажда,“ споделя потърпевшата.

„Дори се опита да ми внуши, че вероятно партньорът ми е откраднал златото,“ допълва още тя.

Екипът ни разбра, че Сулева работи от около 5-6 месеца във фризьорски салон в Пловдив. Дълго преди това не е работела никъде.

„Чудех се откъде се издържа, след като не работи,“ каза още позната ѝ.

Преди това е трупала стаж по казина. Има две деца от различни мъже, а към момента живее с родителите си. Разбрахме и за друг талант освен обирането на приятелите си – гледала на карти Таро.

Фризьорка е арестуваната по време на обир в Пловдив. Крала от приятели СНИМКИ

Свързахме се и с друга дългогодишна приятелка на Мария. Тя също пожела анонимност. Жената разбира за другото лице на фризьорката Мария от публикацията. Тя сподели, че през 2015 година 6-7 хиляди лева са изчезнали от дома ѝ. Уплашена и стресирана, тя заедно със съпруга си решават да поставят камери. Година след това отново немалка сума е открадната – около 3-4 хил. лв.

Когато прегледали записите от камерите, установяват, че няма движение на външни лица.

„Бях шокирана. На два пъти ни изчезват пари преди седем години, без да е имало взлом и тършуване. Живея в страх, мислех, че сме следени, подслушвани, затова сложихме и камерите. Явно ги е спирала,“ разказа потърпевшата.

„Познавам Мария от 20 години. Идвала ни е безброй пъти на гости. След кражбата ни съчувстваше много. Около половин година след втората кражба спря да се обажда,“ допълни тя.

„Искам да я видя и да ми каже, че е била тя, да се извини. Просто искам да съм спокойна и да не живея в страх повече,“ каза с огромно разочарование жената.

По информация на GlasNews.bg Мария явно има и друг опит с камери. Когато открадва русата перука от салона, в който работи, отново камерите били спрени. Това е констатирал специалист по устройствата.

Получихме сведения, че освен проникването в два апартамента на колежката си, за които вече ви разказахме, фризьорката е крала и от друг колега. Фризьорът е олекнал с 3-4 хиляди лева, свити от дома му. А процедурата отново е идентична. Мария открадва ключовете му, обира го, а вероятно прави и дубликат, след което ги подхвърлила в колата му, сякаш случайно ги е изпуснал. И разбира се го успокоява, както при останалите потърпевши.

След като историята на изкусната крадла набира популярност, клиентка на фризьорския салон разказва впечатленията си. Жената е заможна, точно с каквито хора се стремяла да се обгради Мария. Тя споделя, че при разговорите фризьорката била много любопитна и разпитвала всестранни неща. За щастие жената не е засегната.

Към този момент Мария е на свобода, след като вчера изтекоха 72 часа от задържането. Тя е освободена, а всички нейни жертви се надяват на справедливост. Някои се опасяват да не се укрие.

Екипът ни продължава да следи темата.