Нови свидетели, свързани с убийството на Алексей Петров, с разказ за покушението. Докато са били на разходка на Витоша, двама съпрузи твърдят, че са видели извършителя на покушението и пътя му на бягство.

 По думите на двамата свидетели извършителят на покушението е бягал с велосипед с дебели гуми, бил е с камуфлажни дрехи, с боне, мускулест и са се виждали само очите му.

Архивите на ДС за Алексей Петров: Смел, обаятелен и атрактивен

Казват, че са видели пътя му на бягство от една част на гората през павирания път към гората от другата страна на пътя.

Няколко часа след покушението в отцепения от полицията район при полицаите спира син лек автомобил. Шофира мъж, до него се вози жена му. Казват, че са станали свидетели на минутите след убийството.

В продължение на часове в сряда свидетелите са давали подробни обяснения какво са видели и са завели униформените до местата, където това се е случило. 48 часа по-късно имат забрана от разследващите да говорят пред медии, пише bTV.

Секунди, след като се разминали с мъжа на колело, видели простреляната жена на пътя. Синята кола обаче не спряла. Майката на жената от автомобила казва, че продължили, защото ѝ призлявало от кръв.

Разпитаха жената, ранена при покушението срещу Петров

Майката на мъжа казва, че синът ѝ и съпругата му се връщали от разходка в планината, когато видели предполагаемия убиец.

„И като излезе вика - едно колело, лъскаво, с дебели гуми. Един с камуфлажни дрехи – не като тези нашите раздърпани. И с качулка, едни страшни очи. Каза, че само очите му се виждат“, разказа майката на мъжа.

Синята кола се движела в посока София, а мъжът с колелото и камуфлажа – нагоре към планината.

„Каза, че този е бил много страшен. С едни големи рамене, тренирал. Те не са знаели, че е станало убийство. Направило им впечатление откъде излиза този толкова силен мъж с това колело“, продължава майката.

 

Прякорът на Алексей Петров беше "Тракторът", защото не отстъпваше назад


Секунди, след като се разминали с мъжа на колело, видели простреляната жена на пътя. Синята кола обаче не спряла. Майката на жената от автомобила казва, че продължили, защото ѝ призлявало от кръв.

„Дъщеря ми като види кръв ѝ става лошо и припада. Видели са жена, която маха, обърнали са се на другата страна, защото ѝ е станало лошо и са продължили. Двама украинци са отишли на мястото и са се разправяли“, разказа тя.

Така ключовите свидетели, по информация на телевизията, вече са петима – простреляната жена, двамата украинци, които ѝ помогнали да се обади на телефон 112, и очевидците със синия автомобил.