Жената, която беше ранена при стрелбата срещу Алексей Петров, вече е разпитана. Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов след срещата между властта и службите, проведена в Министерския съвет в петък.

 Николов заяви, че не може да разкрие самоличността на въпросната жена, която към момента се лекува в "Пирогов". Остава следствена тайна и това какви са били отношенията между ранената и застреляния бизнесмен.

Името на жената обаче, бе разкрито в серия от медийни публикации. Това е 48-годишната Мирослава Михайлова.

Физиотерапевтката Мирослава e простреляната при убийството на Алексей Петров СНИМКИ

Тя работи в правителствена болница и има малък син. Тежко ранената е физиотерапевт, планински водач и треньор по тенис. Жената е полагала грижи за Петров, след нараняване на крака му. Тя се е движела с Алексей Петров по този маршрут всяка сряда.

Мирослава е била контактна, преди да бъде поставена в медикаментозна кома, като е казала, че е видяла мъж с маска, облечен в камуфлажни дрехи, висок около 1,80 м.

Денков: Охраната на Алексей Петров не е била от професионалисти ВИДЕО


След инцидента на Мирослава са били извършени две операции, а нощта е преминала спокойно. В момента е интубирана и е в съзнание, но не може да говори. Директорът на болница „Пирогов” заяви, че при жената има охрана и по думите му вече няма опасност за живота й.